Ekonomi

Metro Türkiye, kadın yapımcı ve şeflerle depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

Şubede veya tarlada bekleyen eserlerin hasat edilebilmesi için ekipman desteğine giderek bölgedeki kadın kooperatiflerinden yaklaşık 200 ton eser satın alan Metro Türkiye, büyüklüğü 500 tona çıkarmayı hedefliyor.

Kadın yapımcıların yanı sıra kadın şeflerin deprem bölgesine yardım için düzenlediği girişimlere de takviye veriyor. Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Hodan ve FoodinLife’ın KAGİDER işbirliğiyle ev sahipliği yaptığı dayanışma yemeğini yerel eserlerle destekledi. 6 kadın şefin Metro Türkiye eserleriyle hazırladığı Antakya mutfağına özel yemeklerin sunulduğu davetten elde edilen gelir, bölge kadınlarının can damarı olacak.

Yerel eserler ve üreticinin savunmasına yönelik çalışmaları bir unsur olarak ele alan Metro Türkiye, çalışmalarını bölgede büyük emeklerle büyüttüğü, tarlada ya da kollarında hasat edilmeyi bekleyen üreticilere hem ekipman hem de alım takviyesi sağlıyor. Bugüne kadar tremor bölgesindeki üreticilerden yaklaşık 200 ton eser satın alan Metro Türkiye, Mersin’den Kadın Kooperatifi ve Zahide Ana Kadın Kooperatifi aracılığıyla bu eserleri satın alarak hem kadınların işbirliğine hem de istihdama katılımlarına destek oluyor.

Bölgeye güç katmak için düzenlenen dayanışma etkinliklerinde de yer alan Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle Hodan ve FoodinLife konutlarının ev sahipliğinde düzenlenen dayanışma yemeğine eser tedarik etti. Metro Türkiye, deprem bölgesindeki çalışmaların sürdürülebilir olmasını hedefliyor.

Kadın Kooperatifleri ile güçlü işbirliği

Depremler nedeniyle büyük emek harcayan üreticilere her iddaalarında destek olmak için ilk günden bu yana çalıştıklarını belirten Dr. Metro Türkiye CEO’su Sinem Türung , bölgede yetişen yaklaşık 200 ton Arsuz limonu, Hatay beyaz kabağı, Hatay Kırıkhan havucu ve marulu satın alarak mağazalarına getirdiklerini söyledi. Önceden yaptıkları ödemelerle üreticileri zor günlerde bir nebze olsun rahatlatmak istediklerini belirten Türung, “Her gün yeni ürünlerle ilgili bilgiler alıyoruz. Amacımız bu alımları sürdürülebilir hale getirerek daha fazla çiftçiye ulaşmak ve bu sayede bölgeye sürekli destek sağlamaktır. Bu anlamda kooperatifler bizlerle üreticiler arasında köprüler kuruyor. Kooperatifler aracılığıyla bölgeyi yakından takip ediyor ve yeni ürünler alıyoruz. Kadın kooperatifleri olmaları bu dönemde çok önemli” dedi.

Metro Türkiye olarak kooperatifçiliği her zaman destekleyen bir kurum olduklarına işaret eden Türung, “Yerli üreticiler arasında iş birliği yaptığımız ve gelişimine destek verdiğimiz çok sayıda kadın kooperatifi olduğunu gururla belirtmek isterim. Üreten, çalışan ve kazanan kadınlarımız sadece ekonomik olarak değil, sosyal ve kültürel olarak da dönüşümlerin kapısını aralıyor. toplumsal refah düzeyini yükselten eşitliği sağlamak için üreticiden raflara ve yiyecek-içecek reyonuna kadar tüm gastronomi ekosisteminde aktif adımlar atıyor.”

Dayanışma yemeğine destek

Kadın dayanışmasının güzel bir örneği olarak Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Hodan ve FoodinLife’ın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğinde ev sahipliği yaptığı dayanışma yemeğinin eserlerini tedarik etti. Bu özel dayanışma yemeğine ülkemizin önde gelen kadın şefleri, Metro Türkiye’nin bölgeden tedarik ettiği Hatay Beyaz Kabak ve Arsuz Limon gibi yerel eserlerle hazırladıkları özel yemek tabaklarıyla katkıda bulundu. 6 değerli kadın şefimiz Aylin Yazıcıoğlu, Çiğdem Algök, Çiğdem Seferoğlu, Suna Hakyemez, Yaren Çarpar ve Yeşim Erol tarafından hazırlanan Antakya mutfağının yemeklerinin satışından elde edilecek tüm gelir, bölgedeki kadın girişimcileri desteklemek için kullanılacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

catalpinarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu